Onze Producten

“Daar waar mogelijk gebruiken we natuurlijke, pure smaken, gebruiken we regionale producten en zoeken we de samenwerking met andere kleine ondernemers.”

CaramelZ is heerlijk op de boterham of pannenkoek, over ijs of fruit, in de koffie of als topping op taarten en gebak. Je kunt er ook garnalen of een mootje zalm mee insmeren en deze even in de grill of in de oven garen of op een kaasplankje serveren. Gebakken uitjes, gebakken witlof, prei, gourgettes, een klein likje caramel erdoor en iedereen zal verrast opkijken! Maar gewoon met een lepel op de bank mag natuurlijk ook.

Boerencaramel

Een gezouten, stevige, romige caramel, gemaakt met volle boerenroom rechtstreeks van Boerderij IJsseloord. Breed toepasbaar, maar door zijn stevige structuur uitstekend geschikt als topping op taart of gebak.


CaramelZ Zeezout

Heerlijke caramel met een hartige twist door zeezout uit de Franse Camarque. Goed te combineren met hartig, zoet, warm en koud.


CaramelZ Zeezout uit Bali

Met CaramelZ Zeezout uit Bali ondersteunt CaramelZ de hardwerkende Noord-Balinese zoutboeren en hun gemeenschap. Voor deze carmelvariant gebruiken we het Tasik Segara zout uit het Noorden van Bali. Tijdens een vakantie op Bali eerder dit jaar hebben we met verschillende zoutboeren gesproken, die dit Tasik Segara zout op traditionele wijze winnen: de zoutbekkens worden drie keer gedroogd en weer aangevuld met zeewater zodat het zout zich concentreert en mineraliseert. Hierdoor verdwijnt de bittere nasmaak en krijgt het zout zijn unieke zoetheid. Daarna wordt er nogmaals zeewater aan het zout toegevoegd, gaat het zoute water door bamboefilters en wordt het voor de laatste keer gedroogd. Als het weer meewerkt produceren de zoutboeren rond de 1.000 kilo zout per week. De boeren zijn enorm trots op wat ze doen, maar het is zwaar werk dat niet genoeg oplevert om hun gemeenschap van te laten leven. Daarom hebben we besloten deze mensen een steun in de rug te geven. De link met caramel was snel gelegd en CaramelZ Zeezout uit Bali was een feit.  Van de opbrengst van ieder verkocht potje CaramelZ Zeezout uit Bali gaat € 1,00 naar deze Noord-Balinese gemeenschap.


CaramelZ Naturel

De natuurlijke smaak van caramel: romig zonder zout of andere smaaktoevoegingen.


CaramelZ Chocolade

Deze caramel, gemaakt met 70% chocoladeparels, is naast boterham, pannenkoeken en ijs ook heerlijk op in de oven of grill gegaarde kip.


CaramelZ Chocolade-Zeezout

De bekende smaak van CaramelZ Chocolade, maar dan met het spannende van zeezout uit de Franse Camarque.


CaramelZ Lavendel

De smaak van de bloemen van de lavendel uit de tuin van mijn moeder maken deze caramelvariant een uitstekende combinatie met crêpes, vanilleijs en fruit.


CaramelZ Balsamico

Deze caramel met balsamico-azijn doet het goed op een kaasplankje met wat harde kaas, blauwschimmel- en geitenkaas. Maar ook een stuk grove paté, salades en aardbeien worden met CaramelZ Balsamico onvergetelijk. 


CaramelZ Chili

Deze lichtpittige caramel van gedroogde chilivlokken is een allemansvriend. Marineer je spare ribs of smeer wat plakjes pancetta of ontbijtspek in en gaar ze krokant in de oven. Maar ook lekker op kaas, over ijs, als saladedressing, in de koffie of op je boterham pindakaas. 


CaramelZ Verse Munt

Smeer deze caramel op een lamskotelet, roer hem door je thee of schenk hem over je ijs, deze caramel met verse muntblaadjes maakt het af.


CaramelZ Whiskey

Voor deze caramel gebruiken we <merk>. CaramelZ Whiskey is heerlijk op ijs, door je koffie en op je pannenkoek.


CaramelZ Gember

Wie kent het niet: kaas met gember. Voor caramel met gember gebruiken we verse gember, waardoor hij goed combineert met kaas, maar ook met zalm of salade of fruit.


CaramelZ Limonchello

Een samenwerking tussen CaramelZ en Het Land van de Prinses waar ambachtelijke limonchello wordt gemaakt. Smeer je zalmfilet ermee in of schenk het over je salade of je fruit, het kan allemaal.


CaramelZ Tonkabonen

De tonkaboon is de vrucht van Dipteryx odorata, een boom die in het noorden van Zuid-Amerika voorkomt. Het zaad van deze vlinderbloemige is zwart en gerimpeld aan de buitenkant en bruin binnenin en geeft de caramel een hint van vanille, amandel, kaneel en kruidnagel. Dit maakt hem heerlijk op appeltaart, over de slagroom op je warme chocolademelk en over je brownie.


CaramelZ Naga Bhut

Houd je van pittig? Dan is dit jouw caramel. Naga Bhut is een van de scherpste chili’s ter wereld. De caramel maakt de naga bhut iets milder, evengoed geeft het je ijs, salade en vlees een pittig karakter.


CaramelZ Lactosevrij

Deze caramel maken we met lactosevrije room en lactosevrije boter van het merk MinusL. Dus ook een lactosevrij dieet staat puur genieten niet in de weg.


ReepZ

Naast caramel maken we ook drie varianten graanrepen: ReepZ

Cranberry Amandel: 

Gepofte rijst, havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cranberry’s, amandelen, gecondenseerde melk.


Abrikoos Hazelnoot: 

Gepofte rijst, havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, abrikozen, hazelnoten, gecondenseerde melk.


Kokos Cranberry (gluten- en lactosevrij): 

Gepofte rijst, geraspte kokos, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cranberry’s, amandelen, gecondenseerde kokosmelk.

 

ReepZ zijn alleen verkrijgbaar op de markt. Klik hier voor onze markten dit jaar.